Wie wij zijn
Geheel belangeloos zetten ervaren vrijwilligers zich elk jaar in om de kinderen een fantastische onbezorgde week of super weekend te bezorgen.
Organisatie Polvo kamp, bestuur Polvo kamp, team Polvo kamp
15543
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15543,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Wie wij zijn

Polvokamp is een betrouwbare stichting waar u met een gerust hart uw kind voor een klein bedrag op een leuk, leerzaam en veilig all-inclusive kamp kunt sturen.
10

Maximaal 10 kinderen per groep

100%

100% betrokken vrijwilligers

55

Maximaal 55 kinderen op zomerkamp

Polvokamp is al 60 jaar een vaste waarde op het gebied van jeugdkampen. Deze ervaring heeft het kamp een leuke, inspirerende en betrouwbare plek gemaakt voor alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar uit Eindhoven en omgeving. In de hectiek van school, hobby’s en clubjes is dit de plek waar de kinderen ‘back to basic’ kunnen. Geen mobieltjes of Ipads, maar lekker ravotten in het bos. Buiten spelen en vrienden maken, dat is waar het om draait.

Geheel belangeloos zetten ervaren vrijwilligers zich elk jaar in om de kinderen een fantastische onbezorgde week of super weekend te bezorgen. Door de inzet van deze  vrijwilligers en gebruik van eigen terrein kan het kamp de kosten laag houden zodat een week kamp voor iedereen haalbaar is; ons motto is dan ook niet voor niets:

Iedereen kan op kamp!

Naast alle leuke activiteiten merken wij dat het niet alleen een week is waar kinderen ontspannen, maar ook een week is waar ze ontzettend veel leren. Door de individuele aandacht voor het kind maar ook voor de groep en de groepsprocessen, zien we dat kinderen zelfstandiger, socialer en hulpvaardiger worden. Je moet immers een week met je groepje op pad, en wie weet zelfs samen een spel winnen!

Door de historische connectie met de politie en het feit dat er regelmatig agenten in hun vrije tijd vrijwillig mee op kamp gaan als groepsleider is veiligheid een belangrijk en leuk terugkomend thema. Educatieve stoere activiteiten zoals een demonstratie van de hondenbrigade van de politie of het mogen bekijken van een echte brandweerwagen zijn hier voorbeelden van.

Het Bestuur

Koen Scheepers

Nanieke Kulik

Bart Scheepers

Algemeen bestuurslid. Verantwoordelijk voor Sport & Spel. Uit een echte Polvofamilie. Een ster in de keuken, duidelijk naar de kinderen. Zelf groot kind.

Inge Pijl

Vertrouwenspersoon. Van Polvokindje naar Polvomoeder. Sociaal en creatief. 2 Zoons.

Luciano Lorello

Wist u dat?

Polvokamp is opgericht in 1955?

Er meer dan 10.000 kinderen zijn meegegaan sinds de oprichting?

Het eerst een jongenskamp was?

Later ook meisjes hun eigen kampen hadden?

Sinds 1978 de groepen gemengd zijn?

Er al heuse Polvo-huwelijken en zelfs babys zijn?