Veiligheid & betrouwbaarheid
Wij snappen dat u uw kind niet zomaar op kamp stuurt. Daarom handelen wij volgens een door alle vrijwilligers ondertekende gedragscode en omgangsbeleid.
Veiligheid Polvo, betrouwbaarheid Polvo, veiligheid kind op kamp, betrouwbaarheid leiding op kamp, begeleiding op kamp
15754
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15754,bridge-core-3.1.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Veiligheid & betrouwbaarheid

Wij snappen dat u uw kind niet zomaar op kamp stuurt. Met onze jarenlange ervaring doen wij er alles aan om de veiligheid van uw kind te waarborgen, zodat u ze met een gerust hart de all-inclusive vakantie van hun leven kan geven. Wij handelen volgens een door alle vrijwilligers ondertekende gedragscode en omgangsbeleid.

Alle stafleden, kinderen en ouders van kinderen hebben de mogelijkheid te praten met de vertrouwenspersoon wanneer zij het gevoel hebben dat hun eigen of iemand anders’ persoonlijke grens is overschreden. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en geeft informatie over eventuele vervolgstappen. De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Er is echter een uitzondering: wanneer er sprake is van strafbare feiten heeft ook de vertrouwenspersoon de wettelijke verplichting deze bij de politie te melden. De vertrouwenspersoon treedt niet op als bemiddelaar in het geval van conflicten.

De volgende punten zijn voor ons al jaren vanzelfsprekend:

Er wordt met ervaren leiding gewerkt. Nieuwe staf wordt altijd gekoppeld aan een ‘oude rot’.

Leiding komt uit diverse beroepsgroepen, van sociaal werk tot politie en van catering tot basisschooljuf.

Er wordt gewerkt middels het ‘4-ogen’principe. Uitgangspunt is dat individuele leiding nooit alleen is met een kind of een groep kinderen.

De dag groepen zijn jongens/meisjes door elkaar en verticaal in leeftijdsopbouw zodat de jonge kinderen van de oudere kunnen leren.

De slaapgroepen zijn jongens en meisjes apart en met eigen leeftijd bij elkaar.

Er is altijd een bhv’er of EHBO’er aanwezig op het kamp.

Bij douchen en slapen zijn de jongens en meisjes gescheiden. Bij de jongens is mannelijke leiding aanwezig, bij de meisjes altijd een vrouw.

Er wordt gezamenlijk geslapen in een slaapzaal met stapelbedden of in legertenten. Hier is altijd leiding op ‘roepafstand’ of in het geval van de jongste kinderen in de tent aanwezig.

Er is een nachtwaker op het terrein tijdens de zomerkampen.

Er is een eindverantwoordelijke kampleiding die uit 2 personen bestaat.

De sport&spel staf houdt zich uitsluitend bezig met het voorbereiden en uitvoeren van een afwisselend programma.

Keukenstaf maakt elke dag drie verse, lekkere maaltijden en verzorgt het drinken en de tussendoortjes.